ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΛΗΨΗ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

Την Πέμπτη 15/02/2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη δράση πρόληψης στο Π.Ι. της Ν.Φιγαλείας από τις μαίες του Δικτύου της Ν.Μ.Αμαλιάδας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και τη Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Ζαχάρως.

To Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας με έδρα τη Ν.Μ.Αμαλιάδας ανήκει στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών του Ν.Ηλείας, που ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του το 2016 με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και έκτοτε έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες γυναίκες του νομού μας, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι δράσεις του Δικτύου Μαιών αφορούν τις  λήψεις τεστ Παπανικολάου που διενεργούνται σε Δημόσιες Δομές Υγείας των συνεργαζόμενων Δήμων, με αποστολή των δειγμάτων στο Κυτταρολογικό Τμήμα του Ν.Αλεξάνδρας, καθώς και ενημερωτικές ομιλίες που ευαισθητοποιούν την κοινωνία για την αξία της πρόληψης .

Επίσης πραγματοποιούνται  δωρεάν προγράμματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, ανώδυνου τοκετού,  προαγωγής μητρικού θηλασμού και εκπαίδευσης στη φροντίδα του νεογνού ,με διαδικτυακές  συναντήσεις ή δια ζώσης στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη Ν.Μ.Αμαλιάδας  και στη Ν.Μ.Κρεστένων.

Search

+
Μετάφραση »
Μετάβαση στο περιεχόμενο