Δελτίο τύπου για Πανελλήνια Ημέρα Εορτασμού  των Επισκεπτών Υγεία

                    ΑΜΑΛΙΑΔΑ 22/09/2023,

Η 17η Σεπτεμβρίου είναι η καθιερωμένη Πανελλήνια Ημέρα Εορτασμού  των Επισκεπτών Υγείας και αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και στην προσφορά των Επισκεπτών Υγείας στον τομέα της υγείας της  χώρα μας.

Το θέμα που έχει οριστεί από των Πανελλήνιο Σύλλογο Επισκεπτών Υγείας για τον φετινό εορτασμό είναι «Ο ρόλος του Επισκέπτη Υγείας στην κοινότητα/Συμμετοχή σε προγράμματα Προσυμπτωματικού Ελέγχου και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών». Στα πλαίσια των ενημερωτικών δράσεων θα τονιστεί η σημαντικότητα του προσυμπτωματικού  ελέγχου και θα δοθεί βαρύτητα στους παράγοντες κινδύνου.

Στόχος όλων των συνεργαζόμενων φορέων είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο που έχει η υπεύθυνη και συνεχής ενημέρωση τους για ζητήματα υγείας.

Οι Επισκέπτες Υγείας είναι οι Επαγγελματίες Υγείας, των οποίων τα κυριότερα πεδία δράσης αποτελούν η συμβουλευτική υγείας, η πρόληψη, η αγωγή και η προαγωγή υγείας (στην κοινότητα, στην οικογένεια, στο σχολείο) και έχουν σαν στόχο τη βελτίωση του επιπέδου υγείας του πληθυσμού, μέσω της συμβουλευτικής και της εκπαίδευσης. Το έργο των Επισκεπτών/τριών Υγείας, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί, σημαντική παράμετρο στη διατήρηση της δημόσιας υγείας της χώρας μας.

Στα πλαίσια αυτού του Εορτασμού οι Επισκέπτες Υγείας της Ν.Μ.Αμαλιάδας σε συνεργασία με το  Κέντρο  Κοινότητας του Δήμου Ήλιδας με παράρτημα ΡΟΜΑ διοργανώνει ενημερωτικές ομιλίες τον μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ, με στόχο την ευαισθητοποίηση των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων

  • στην συνοικία Παπακαυκά Αμαλιάδας και
  • στο συνοικισμό Κέντρου Πηνείας,  αντίστοιχα με θέματα :

α) «Η αναγκαιότητα του Προσυµπτωµατικού ελέγχου στην πρόληψη των χρόνιων νοσημάτων » ομιλήτριες Γάλλιου Αθανασία &  Αργυρού Νίκη Επισκέπτριες Υγείας του  Ν.Μ. Αμαλιάδας

 β) «Σακχαρώδης Διαβήτης & Καρδιαγγειακά Νοσήματα η σημαντικότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου» ομιλήτρια Μαντή Θεοφάνη Επισκέπτρια Υγείας Κέντρου Υγείας Γαστούνης.

   Κατά την διάρκεια των ομιλιών θα διανεμηθούν φυλλάδια και έντυπο ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη διάδοση του μηνύματος της αναγκαιότητας του προσυμπτωματικού ελέγχου στην πρόληψη των χρόνιων ασθενειών.

Search

+
Μετάφραση »
Μετάβαση στο περιεχόμενο