ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 1-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2023

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας σε θέματα που σχετίζονται με τον μητρικό θηλασμό και την προαγωγή του, στοχεύοντας στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο ΠΟΥ για αποκλειστικό μητρικό θηλασμό στο 50% των βρεφών έως το 2025.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2023

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για το 2023 επικεντρώνεται στο θέμα της προαγωγής του μητρικού θηλασμού σε συνδυασμό με την εργασία, με στόχο την ενίσχυση των δικαιωμάτων των θηλαζουσών μητέρων.

Οι μητέρες δεν πρέπει να καλούνται να επιλέξουν μεταξύ εργασίας και θηλασμού. Όλες οι εργαζόμενες μητέρες χρειάζονται επαρκή άδεια μητρότητας προκειμένου να θηλάσουν.

 Με την επιστροφή στην εργασία τους θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να έχουν κατάλληλα διαλείμματα καθώς και κατάλληλο χώρο προκειμένου να θηλάσουν το μωρό τους ή να αντλήσουν και να αποθηκεύσουν το μητρικό γάλα, εφόσον το επιθυμούν.

Ταυτόχρονα, τονίζεται η ανάγκη ενημέρωσης και υποστήριξης και των συζύγων, καθώς και οι δύο γονείς δρουν υποστηρικτικά στον μητρικό θηλασμό. Η δυνατότητα χρήσης άδειας πατρότητας επιτρέπει και στον πατέρα να παρέχει υποστήριξη στη μητέρα που επιλέγει να θηλάσει.

 Ένα υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον παρέχει διευκολύνσεις και στους δύο γονείς ώστε να επιτευχθεί ο μητρικός θηλασμός και να ενισχυθεί η υγεία του παιδιού.

 Μια αλυσίδα υποστήριξης του μητρικού θηλασμού που περιλαμβάνει τον τομέα της υγείας, της εργασίας και της κοινωνίας είναι απαραίτητη για την βελτίωση

των ποσοστών μητρικού θηλασμού και της υγείας των παιδιών.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2023

Να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για τις προοπτικές των εργαζόμενων γονέων σχετικά με τον θηλασμό και τη γονεϊκότητα

Να εδραιώσουμε τη βέλτιστη άδεια μετ’ αποδοχών και την υποστήριξη στον χώρο εργασίας ως σημαντικά εργαλεία για την ενθάρρυνση του θηλασμού

Να εμπλέξουμε ιδιώτες και οργανισμούς για την ενίσχυση της συνεργασίας και της υποστήριξης του μητρικού θηλασμού στην εργασία

Να κινητοποιήσουμε σε δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τη σχετική υποστήριξη του μητρικού θηλασμού

Την Πέμπτη 9/11/23, οι μαίες του Δικτύου Π.Υ.Υ. Μαιών Ν.Ηλείας – Ν.Μ.Αμαλιάδας θα πραγματοποιήσουν  διαδραστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την προώθηση του φετινού μηνύματος σε υπηρεσίες ,επιχειρήσεις και πολίτες στην πόλη της Αμαλιάδας, με διανομή σχετικού έντυπου υλικού, από το Υπουργείο Υγείας και από το Πρόγραμμα ΑΛΚΥΟΝΗ «Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού»

Search

+
Μετάφραση »
Μετάβαση στο περιεχόμενο